Rapido Logga
Startsida Info Länkar På Gång Bilder E-postlistor Nyheter
Om Rapido Medlemskap Klubbhuset Aktiviteter Bankörning Racing Hojar Karta Kontakt Dokument Thanx

Stans Mesta Hojklubb ända sedan 1977!

En möjlighet träffa likasinnade!

Klubblogga from 1995

Rapido är en klubb där det gemensamma intresset är att köra hoj och allt annat som kretsar kring hojåkning. MC-intresset är stort och spännvidden mellan olika sorters motorcyklar/körstilar är stor, en del är nya som hojåkare, andra har kört länge. Men oavsett ålder och erfarenhet så har vi kul tillsammans under hojsäsongen, och även under vintern, då många av oss fortsätter umgås över en fika, på fester osv!

Varför bli medlem?

Klubben, men framförallt medlemmarna själva, arrangerar många olika aktivteter, så det är rätt ställe att träffa likasinnade, hänga med på hojkörningar på kanonvägar du inte trodde fanns, bankörningar, MC-träffar osv. Du är mer än välkommen att titta förbi på en fika, kanske hänga med på en hojrunda mm, men andra aktiviteter kräver att du är medlem.

Meningen med Rapido är givetvis först och främst att kunna träffa och lära känna andra hojåkare, utan några större förpliktelser, vi har ju trots allt olika gott om tid, och finns därför inga krav på engagemang, utom med ett litet undantag: Rapido har ett suveränt klubbhus som är öppet varje kväll, och intäkterna från medlemsserveringen gör att vi har råd betala hyran. För att serveringen ska fungera så förväntas det av dig som medlem att du hjälper till där 2-3 ggr per år, inte så betungande med tanke på att man kan vara ”gäst” resten av året!

Ansluten till SMC och Svemo

SMC och SVEMO

Medlemmarnas hojintresse sträcker sig från landsvägskörning till tävling, därför är Rapido som klubb ansluten till både SMC och Svemo. Många medlemmar är med i SMC, medans andra väljer att enbart vara med i Rapido. Finns givetvis möjlighet att ha sin Svemo-licens genom Rapido och därmed kunna tävla för Stockholm/Rapido!

Klubbens historia

Rapido bildades redan 1977 av ett gäng unga hojåkare som tröttnat på att fara omkring på stan utan att ha en egen samlingspunkt. Namnet på klubben blev "My Motorcykelklubb Stockholm" och ganska omgående fick man tillgång till en lokal vid Eolshällsgården i Hägersten. Där höll man till en period ända fram tills att klubben av något skäl blev utsparkad.

MY MCK Stockholm logga 1977-1981

Efter en tid så fick en medlem upp ögonen för det nuvarande klubbhuset. Hösten 1980 fick klubben till sist klartecken att hyra fastigheten, men det dröjde ända fram till våren 1981 innan Stockholms Stad tog beslut om pengar till en renovering. Omgående efter det påbörjade klubbens medlemmar renoveringsarbetet, och i samband med det bytte klubben namn till Stockholms Motorcykelklubb Rapido. Och i slutet av 2016 ändrades namnet till Rapido Motorcykelklubb Stockholm.

Klubbens logga 1981-1995

Hur drivs och sköts klubben?

Rapido är en ideell förening där en av dom viktigaste målsättningarna är -”Att bedriva aktiv motorcykelåkning.” Högsta beslutande organ är årsmötet där det väljs en styrelse som under året har som uppgift att grovplanera verksamheten, hålla koll på ekonomin, ta beslut om frågor som kommer upp osv. Varje månad är det medlemsmöte där styrelsen informerar om aktiviteter och andra frågor. På mötet kan medlemmarna ta upp egna frågor.

Rapido har inga som helst bidrag och hyr klubbhuset av Stockholms stad. Intäkterna består av medlemsavgifter och inkomster från serveringen. Klubben sköter själv allt inre underhåll av klubbhuset och dess omgivningar.Stans mesta hojsajt!Rapido Motorcykelklubb Stockholm, Skansbacken 4, 120 30 Stockholm, 08-648 83 55
info@rapido.se
webmaster@rapido.se